oyrane-torg.no

HAR HUNDEN DIN DET DEN TRENGER TIL HØST OG VINTER?

Her er noen viktige ting å tenke på:

 • De vanligste kuldeskadene er på ører og poter. Poter av naturlige årsaker da de er på den kalde bakken, men ører har store og tynne flater og er derfor også svært utsatt.
 • Hannhunder er utsatt for froskskader på pungen da den ikke er beskyttet.
 • Ammende tisper er svært ømtålige for kulde og kan pådra seg jurbetennelse som er svært smertefullt.
 • Generell nedkjøling er ett problem og våte hunder, i likhet med våte mennesker, blir fortere kald.

Rådene fra ekspertisen er disse:

 • Kle på hunden din med riktig beskyttelse. Noen hunder har ikke underhår, noen er små, noen er gamle, noen er unge og faktisk babyer, og alle disse har sine utfordringer og trenger å bli ivaretatt på sin måte. Spør Arna Zoo om råd til akkurat din hund.
 • Pass ekstra godt på gamle og unge hunder.
  • Gamle hunder kan ha spesielle utfordringer med lavt stoffskifte (lav varmeproduksjon) og stive ledd og hofter. Dette krever sine tiltak da det kan være smertefullt å bevege seg.
  • Valpene har ikke ferdig utviklet pels - og må også passes ekstra godt på.
 • Sørg for å dekke sårbare områder for din hund som hann eller tispe.
 • Bruk potesokker! Viktig at hunden vender seg til det.
  • Det verste er saltet og saltlaken som lages i slaps. Dette kan gjøre det svært smertefullt for hunden din.
  • Når det er nysnø og en er ute i skog og mark er det også viktig å bruke potesokker. Spesielt om det er for lengre tid og mer enn minus 5C.
 • Om hunden skal ligge i bilen eller være med på tur og legge seg ned - ta med godt underlag! Igjen, de blir kalde akkurat slik som oss.
 • Ubeskyttet i regnet blir hunden også kald. Derfor er det viktig at om en skal på lengre tur (mer enn 10 min) at en tar på regntrekk slik at hunden ikke blir kald på turen. Det skal ikke så mye til før også de firbente blir kald av å være våt.

Spør de dyktige ansatte hos Arna Zoo om hva som passer best til din hund og dine behov. Husk at riktig størrelse er svært viktig også for våre kjæledyr.

Følg oss på Facebook for oppdatert informasjon aktiviteter og tilbud!

Velkommen inn til oss - du finner oss i 2. etasje!

jan 13 2022

Peppes kommer til Øyrane Torg!

Som mange allerede har lest i lokale medier så avslutter Bonasera sin restaurantdrift på Øyrane Torg. Vi takker for samarbeidet med Bonasera. Det gleder oss at de ansatte vil bli å finne på Roll & Rock når de åpner. Med andre ord blir menneskene, som bidro til at Bonasera har vært ett supert tilskudd til […]
jan 03 2022

Januarsalg!

Januarsalg er i gang! Januarsalget er blant årets beste salgsperioder! Velkommen til Øyrane Torg og finn de beste tilbudene og gjør smarte kjøp i dag! Usikker på hva vi tilbyr? Se i vår butikkoversikt!
des 08 2021

Vi er igjen inne i en tid der vi må verne om oss selv og andre i førjulstid.

Coronapandemien er dessverre ikke over Vi er slitne av opp og nedturene – alle er forøvrig i samme båt. Alle våre butikk drivere og -ansatte, samt oss på senterkontoret, forstår veldig godt at dette ikke er slik en hadde sett for oss førjulstiden i 2021. Men vi tenker at dette kommer til å gå aldeles […]
jul 01 2021

Fortsett med god håndhygiene!

Vi oppfordrer alle til å fortsatt vise omsorg og bruke myndighetenes råd vedrørende hygiene.  Vi på Øyrane Torg er svært glade for at våre kunder er tilbake og at våre lokale kunder fortsetter å handle lokalt. TUSEN TAKK!! Allikevel så må vi alle sørge for at vi kan fortsette slik som i dag, og at […]